måndag 12 maj 2014

2 dagar i Hasslö

Jag och Magnus hade packat hans båt för att dra ner till Hasslö för 2 dagars fiske. Klockan ringde tidigt morgonen efter och vi drog söderut med sikte på den stora vandringslaxen.
Allt gick bra och vi tuffade ut på ett ganska blåsigt hav. När alla beten kommit i vattnet och kaffet var upphällt så är det bara att vänta och hoppas på att våran plan är rätt.
    Under förmiddagen så händer inte speciellt mycket förutom några små torskar som hugger på djupriggarna. När klockan slår 13 så signalerar ett spö på taket hugg. Magnus drillar på säker hand hem en fin och tjurig lax på 10.5 kg 

Fisken har fena och ska då tillbaka så fort det bara går. Vi tar vikten i gummihåven och en snabb mobilbild innan den simmar hem igen.
Vi kör vidare i området och ser lite sporadiska moln med betesfisk och även några fina bågar som står väldigt högt i vattenmassorna. På samma bete hugger det ännu en lax men denna gången en väldigt liten lax som också simmar iväg efter avkrokning. 
Området innehåller en del fisk så vi fiskar så klart vidare över våra punkter. Någon timma senare så smäller det på ett riggspö och fisken drar iväg med ett gött rulltjut. Jag greppar spöet och känner ganska snart att det är en mindre lax som tagit betet. Magnus håvar och tar en snabb bild på en fisk runt 6-7 kg innan jag skickar iväg den till sitt rätta element. 
Vi fiskar fram till 20 tiden men inga fler laxar behagar att hugga. Båten läggs till och grillen startas så vi får lite god mat i magen. Natten skulle vi spendera i båten så den fick inredas med sovsäckar och kupefläkt.
När vi öppnar ögonen vi 6-tiden på morgenen så är det spöregn, dimma och kraftig blåst, så vi bestämmer oss för att avvakta med att gå ut på havet innan dimman avtagit. Prognosen visade 10-15 m/s från sydväst men när vi väl kommer ut på havet så är det mycket lugnare än vi hade tänkt oss. Det tar någon timma innan en paravan drar iväg några sekunder innan den släpper. Även denna laxen i samma område som gårdagen. 
Timmarna går och vinden tilltar allt mer så vi väljer att gå in mot mer landnära positioner. Jag ligger och vilar på akterdäck när jag plötsligt väcks av ett jäkla tjut från ett riggspö som fiskades på 15 fot. Magnus drillar denna i några sekunder innan en paravan sticker med illfart och även där ett riktigt bra tjut ifrån rullen. Dubbelhugg på 2 st riktigt fina laxar. Vi får knappt in någon lina trots hård broms och båten endast tuffar fram i 1.5 knop. Vi står och drillar när ännu en paravan sticker i ett rasande tempo, nu är det tre riktigt fina laxar som sitter på. Vi låter laxarna simma sig trötta men trots det får vi inte hem någon lina. Sen händer det som inte får hända....Båda laxarna släpper samtidigt!!! Men tredje laxen får vi hem iallfall. Även denna en vilding fast ca 13 kg.
 Den fisken räddar dagen, Trots en kanonlax så spekulerar vi vikterna på dom två som släppte men det kommer vi aldrig få veta så det är bara att bita ihop och komma igen. 
Vinden är nu riktigt kraftig så vi väljer att bryta och köra hem till Värnamo igen. Stort tack för dagarna Magnus!
Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar