söndag 9 juni 2013

Laxtrollling i Simrishamn

Igår natt åkte vi ner för att trolla lite lax i simrishamn och väl framme så var det kanonväder med sol och inte ett moln på himlen och ca 2 m/s.
    Väl ute på den valda positionen så tar det ett tag innan vi hittar någon betesfisk på lodet, men när vi väl gör det efter några timmar så hugger det en lax på den yttersta paravanen där en ismo mag med 20 gram sitter.
  Fisken vaknar inte riktigt till liv förens vid båten då den gör några kortare rusningar innan vi landar dagens första lax.


Vi nöter på i området men laxen hugger inte trots att vi är säkra på att den är där. Efter ett litet platsbyte så hugger det på ett riggspö som fiskades på 65fot där Magnus drillar hem en grann lax.
Klockan går och vi känner att det hade varit skoj om alla hade fått drilla lax men känner inte större förhoppningar efter 17 snåret.  Då man minst anar det så smäller det till på samma bete och riggdjup som förra laxen. Denna gången var det Daniel som tog spöet och vi visste att detta var dagens största trots att det inte var något monster. Även denna går till slut i håven och vi har landat varsin lax så dagen blir helt perfekt, även om man önskar en storlax. Alla laxarna låg runt 5-8kg denna dag. 

Skitfiske!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar