onsdag 24 oktober 2012

Gäddtrolling

Det blir en sen uppdatering av söndagens fiske, men vad gör det!?
Jag och Magnus bestämde oss för att trolla gädda på en trevlig sjö. Vi åkte i god tid och hann med en stor kopp kaffe innan det började ljusna.
Laddade till tusen drog vi iväg ut till platsen vi skulle fiska på. Lite blandade beten hängde efter våra paravaner för att komma underfund med vad gäddorna ville ha denna dag.
Men det dröjde innan första hugget kom, skulle tro att vi körde 3 timmar innan en gädda klev på, tyvär så steg den av direkt.
En kort stund senare så drog det till i två paravaner och både jag och Magnus drillade för fullt, det var inte riktigt den storleken på dessa som vi ville ha.
Vi nötte på och körde över samma fläck där dubbelhugget kom och åter på samma plats så började en rulle yla...vad nu?! Men jag hann inte mer än att ta upp spöet ur hållaren innan fisken rullar runt några varv och linan går av. Då började tankarna gå, hur stor var denna egentligen???
Jag hade tid att passa så vi kunde inte vara ute hela eftermiddagen. Men en fisk till skulle det bli, och denna tryckte på bra och en pigg rackare på dryga 4 kg fick bli dagens sista och största gädda.

Nu när vattentempen är på väg ner så börjar det också bli grymt effektivt med flötestrolling, så mörtstugorna ligger i sjön så hoppas vi på det bästa! Hittills har det bara blivit några få mörtar men med bra storlek.
Till helgen ser det ut att bli ordentligt kallt, så vi får se om det blir något trevligt fiske.
Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar