tisdag 16 oktober 2012

Blekingesummering!

I torsdags körde vi ner mot Blekinge för att fiska gädda, men resan höll på att ta slut mycket tidigare än så!
Halvvägs ner så brinner ett hjullager upp på trailern...suck! Och vad ska man göra en iskall torsdagskväll???
Vi ringde och ringde för att försöka få tag i någon som hyrde ut en trailer inom rimligt avstånd men det var inte helt lätt...
Till slut hittar vi iallafall en kille som bodde ca 5 mil från platsen vi befann oss på, så vi kopplade av trailern och drog iväg i ilfart för att hämta den nya trailern.
När vi väl kommer tillbaka till båten med ny trailer så ska vi på något lämpligt sätt flytta över båten från den ena till den andra trailern!? Och det löste vi snyggt genom att skicka ner båten på en lämplig gräsfläck och sen koppla på nästa trailer och börja winscha. Allt gick toppen och vi kunde fortsätta våran tur ner mot dragsö ett antal timmar försenade...:)
Dag 1: Började bra med toppenväder och inget krångel.
Vi hade sedan tidigare valt ut några platser som skulle fiskas av. Redan första viken gav några följare men inget mer, vi fortsatte och hittade efter en stund en vik som gav flera fiskar med en 96:à på drygt 6 kg i topp.
Efter denna viken blir det bara små strögäddor tyvär. Vi nöter in i det sista men resultatet uteblir.
När vi sitter i stugan så har vi stora förhoppningar på lördag och söndag då vädret skulle vara lite bättre till gäddfisket. Istället blir det tvärt om. Fisket blir sämre under helgen precis tvärtemot vad vi trott. Lördagen började vi på samma platser som fredagen men det ger inget vidare så vi testar lite nya områden och vi hitta en del gäddor men dom var totalt ointresserade av våra beten. Man kunde kasta precis framför nosen men icke! Vi kastade och kastade utan något vidare resultat...
Söndagen bestämde vi oss för att byta område helt och hållet, vi drog i väg och hoppades på storgäddan! Men denna dagen blåste det utav h*lvete så det var svårfiskat men i-piloten skötte sig bra trots kraftiga SO-vindar.
Sista dagen blev den sämsta med bara tre landade gäddor.
Totalt denna helgen landades 32st med topp på 96cm.
Även om inte fisket har varit på topp så har vi haft det väldigt trevligt under helgen. Jag kan också konstatera att Blekinge skärgård är väldigt vacker! Och sen att man kan se gäddorna i det klara vattnet är ju lite häftigt.
Ett stort tack till Nisse, Peter och dragsö camping!

Mitt modem till datorn har sagt upp sig så bilder kommer senare.
/Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar