söndag 15 september 2013

Fina ekon och 10.5kg i topp!

Henke har varit sugen på att testa prickskyttet ordentligt så vi drog iväg till sjön en tidig morgon för att se om vi kunde hitta några fina ekon.
Till en början var det ordentligt med dimma så det var svårt att ta sig till den tänka platsen, men en stund senare var vi där och jakten började.
     Bara minuter efter att jag satt ner givaren på sidan så ser vi en båge som vi väljer att stanna på.
Fisken stiger omedelbart och klipper jiggen men bara några sekunder senare är den loss.
Vi letar vidare och det tar inte lång tid innan det är dags för nästa som också visar intresse trots att hugget uteblev.
Härlig start med fina ekon som visar intresse, någon gös synar ytan och någon släpper strax efter mothugget. Gösarna tog väldigt försiktigt och nöt bara till i stjärten på jiggen.

Någon timma senare hittar vi ett riktigt bra eko och det är Henkes tur att släppa så han får ner jiggen och gör några små lockryck men fisken visar inget intresse så jiggen vevas upp någon decimeter och då kommer ekot som en kanon och kroken sitter.
Det är en riktigt stark fisk som inte avslöjar vilken sort den är av. Efter några minuters drill så har vi en väldigt lång och slank camo i håven som ligger på rätt sida av 10-strecket.
10520g  119cm lång.
Åter till jakten efter guldet! Vi letar inte länge innan vi hittar nästa bra eko, dock så börjar fisken bli lite mer vaksam och går bara upp och tittar vad vi erbjuder.
Henke lirkar upp en ok gös till innan det blir en ordentligt trög period.
4.5kg Väger denna som blev dagens största.
Fisken står kvar i frivattnet men att få den till hugg är näst intill omöjligt men vi nöter med flera olika jiggar utan resultat. Dagen börjar gå till enda och jag släpper på en sista fisk som tar direkt och ännu en rolig fajt. Tyvär så känner jag direkt att det är fel som har tagit jiggen.
110cm slank
Vi känner oss nöjda trots att vi inte lyckades få den stora gösen att bita. Det var längesen jag hittade så mycket fina ekon som vi gjorde denna dag. 
Vikten i fisken fanns denna dag, tyvär av fel sort! 
Skitfiske!

2 kommentarer:

  1. Fina fiskar. Letar ni på botten eller hittade ni gäddorna pelagiskt? Vad använder ni för tafslina?

    SvaraRadera
  2. Hej och tack! Vi fiskar enbart pelagiskt. Jag använder mig av flourcarbon 0,40 efter det är gösen jag är ute efter.

    Mvh Johan

    SvaraRadera