söndag 25 november 2012

Torskfiske på Falken

I fredags åkte vi ner till abbekås för lite torskfiske under lördagen. Bra boende och bra mat under fredagen var en bra uppladdning inför fisket.
Kl 06 lördag lämnade vi hamnen med skeppare Ulf Stahre. Transporten ut till första stoppet va drygt 3 timmar så man hann med att rigga, dricka kaffe och tjöta lite skit. Väl framme så släpper vi ner och flera torskar landas men väldigt små, så vi valde att byta plats och se om det fanns några större torskar på andra vrak. Fisket blev sämre och sämre men storleken ökade sakta men säkert.
Efter ytterligare ett platsbyte så får vi under första driften 3 fina torskar med vikter på 7kg-8.6kg och jag hade turen att landa toppfisken på 10.3kg.

Detta stoppet var helt klart det bästa för dagen, där alla fick fina fiskar. Vi testade två platser till innan dagen var slut, Tyvär så var det mest mindre torskar på dessa platser.
Vi var alla mycket nöjda med dagen, och avsutade med en kanonmiddag på abbekås hamnkrog innan det var dags att köra hem till Värnamo igen.
Vi kommer åka ner igen, det är en sak som är säker!
Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar