söndag 9 januari 2011

Summering Hästholmen

Idag tog vi följe med Team Hindsen till hästholmen för ett pass efter ¨Vätterns silver.
Trodde att det skulle bli några båtar där ute idag, men icke! Endast vi och hindsen som lämnade hamnen idag. Mer lax åt oss tänkte jag=)
När vi kom ut på sjön så var det ganska stökig sjö som kom mestadels från sydväst, Ibland kom riktigt kraftiga dyningar som fick pulsen att stiga lite mer än normalt.
Fisket började för oss riktigt bra med några laxreturer och en fin röding som fick följa med hem, sen tittade solen fram och då satte fisket fart ordentligt. Det blev ganska snabbt 2 godkända laxar runt 62-65cm som vi redan innan hade beslutat oss för att släppa och låta dem växa till sig.
Vi fiskade på ett mycket besvärligt ställe med mycket drivis som ibland resulterade i isflaksdrill=) men det löste vi det också.
När 8:onde fiske smällde på så kände jag ganska omgående att det var en bättre fisk som tog betet i ytan. Drillade en stund med några härliga rusningar innan fisken var i håven. Ute på sjön visade vågen mellan 7-9kg som senare visade sig vara ett nytt PB för min del i Vättern. Electro samsonvågen visade att laxen vägde exakt 8000g uppe på land.
Dagens bete var allt=) högg på apex, löja, wobbler.
Resultatet blev tillslut 10 laxar varav 3 godkända och 1 fin röding. 1 röding och den stora laxen fick följa med hem.
Tackar Team Hindsen för sällskapet på sjön idag!
/Johan Och Daniel

2 kommentarer:

  1. Tack själva,nu får vi hoppas att nästa resa kan bli till simris:)

    Mvh
    Team Hindsen

    SvaraRadera
  2. Så fort det är grönt i hamnen så drar vi ner=)
    /Johan

    SvaraRadera