måndag 1 december 2014

Vättern

För en vecka sedan så åkte jag och Magnus upp till Granvik för att fiska lax. När ljuset började visa sig så tuffade vi ut på ett ganska guppigt Vättern.
Vi sjösatte 10 beten och började leta efter intressant områden som kunde hålla lax.
    Timmarna går och vindarna tilltar ordentligt. Laxen lyser med sin frånvaro.
Vi guppar runt och försöker hålla en vettig fart på båten. Klockan 13 så sticker mittparavanen på barbord sida och jag hugger snabbt tag i spöet, samtidigt som fisken släpper.
En timma senare så är det dags igen och denna gången är det den innersta paravanen som sticker och rullen knarrar, 1 minut senare så går laxen upp i ett högt luftsprång och släpper naturligtvis.
Betet och krokarna kollas över och åker snabbt tillbaka i vattnet. Så fort paravanen hade jobbat sig ut till sin position så sticker den igen med en galen lax i ändan. Även denna går upp och hoppar ett par gånger innan den släpper.
      Detta är inte våran dag helt enkelt. Några timmar senare så bryter vi och kör in till hamnen och påbörjar en riktigt besvärlig rampning, vinden blåser rakt in i rampen och gör det till ett h-vete! som tur var så löste vi det och fick upp båten tillslut.

Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar