måndag 3 december 2012

Vätternsummering

Igår söndag hade jag med mig en kompis som aldrig testat på fisket i Vättern förut, så förväntningarna var stora.
När vi lämnade Värnamo så hade vi -5 grader vilket är helt ok, men när vi kom upp till jönköping så visade tempmätaren i bilen -12. Hoppas inte temperaturen fortsätter falla ju längre norrut vi kommer...då blir det jobbigt.
Men väl framme så låg tempen på -11 så det var helt ok.
Båten riggades och åkte i plurret, min förbannade vajerstyrning hade frusit fast, så först efter några liter varmvatten kunde vi komma ut på sjön.
Vi blandade plats och löja för att se vilket fiskarna föredrog denna dag. Och det dröjde inte länge innan första fisken var i båten, röding blev den första arten för dagen.
Under dagen blir det flera rödingar och ett gäng laxar, dom flesta av ok storlek men vissa av rödingarna var väldigt röda och fick naturligtvis simma tillbaka och leka.
Niklas med en av laxarna!
Vädret under dagen växlade från mulet till sol, snö och dis och som grädde på moset så låg tempen på 8-10 minus hela dagen. Vissa stunder var dock väldigt sköna.
Fisket och dagen i övrigt får väl godkänt. Däremot hemresan får underkänt, då nu både båten och bilen är kolsvarta av allt salt och skit som låg på E4an...Tack Niklas för en kanondag på vättern! 
/Skitfiske!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar