tisdag 18 december 2012

Ismetepremiären avklarad!

För några dagar sedan var det dags att traska ut på isen för att försöka lura den stora gösen. Det har varit mildväder ett par dagar så vi hade en fin blank is att gå på. Pulkan gick hur lätt som helst vilket är skönt!

Vi satte ut spöna i bra tid så att alla mörtar var på plats innan ljuset kom. Redan i början så kom det några fäll men tyvär ar det smågäddor som behagade att hugga.
Jag ska tillägga att jag hade ett enda fäll under dagen där fisken hade sportat, så jag fick det berömda namnet medans mina kompisar hade lite mer aktivitet.

Förmiddagen gav några mindre gäddor och 2 små gösar innan en bättre fisk klev på ett av Fiddes spön. Efter en fin och rolig drill så kommer en "grön" på runt 7 kg upp, ingen gös denna gången...
Gösen var väldigt trög under hela dagen. Men precis när ljuset börjar försvinna på senare eftermiddag så fäller ett av Fiddes spön igen, en pelagiskt fiskad mört hade tagits av en fin gös som lätt kom upp efter en odramatisk fajt.
Fisken vägde 4.7kg och räddade helt klart denna dagen.

Det blir ett blindfäll till under dagen men i övrigt får vi summera att det var riktigt trögt men väldigt trevligt sällskap!

/Skitfiske!
'





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar