söndag 15 januari 2017

Dubbla 10+ gäddor under samma pass

Under en längre tids blåsande så var det dags att förbereda spön, mört och båt för ett sista pass innan isen lägger sig. Flötestrolling stod på schemat och är absolut en av favoritmetoderna för stor gädda.

Vi kom ut till rampen och pluttrade iväg i mörker. Så fort det började ljusna så riggade vi ut mörtar under paravaner och även flöten. 
     Vi har riktigt bra med betesfisk i området och första hugget kommer redan efter en timmas fiske. 
Jag nitar den ordentligt, och drillar den ganska hårt. Fisken följer med ganska snällt till båten innan den gör några tunga rusningar innan vi kan håva den.
    Jag blir riktigt lurad av denna fisk, väl i håven så gissar jag på 7-8 kg men blir ordentligt förvånad när jag lyfter upp den och ser att den har även en trevlig längd. Måttbandet visar på 112 cm. 
     När jag håller i den så är det inget snack om att den är över 10 kg, men hur mycket? 
Vågen stannar på 11500 gram och avslutar 2016 nästan som jag startade 2016 på, Första fisken för året vägde 12.1 och jag avslutar på 11.5.

    Ja dagen har börjat på bästa sätt. Med nya mörtar i vattnet så fortsätter jakten efter stora gäddor. Det blir några gäddor då och då men inte den vi söker. 
     Timmarna går och vi lägger sista tiden vid en kant med mycket betesfisk. Precis när det börjar skymma så försvinner en paravan på Peters sida, Gäddan går tungt hela vägen in med några tunga rusningar. 
     Jag håvar åt Peter och ser att vi har ännu en 10+ fisk i håven. Måttbandet visar på 108cm och vågen stannar på 10300gram.
Årets sista tur slutar på bästa sätt! Vi är riktigt nöjda och glada med två riktigt fina fiskar i topp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar