söndag 18 januari 2015

Is, blåst och utflykt

Under den senast perioden har det varit riktigt tufft på fiskefronten. Vindar mellan 10-15 m/s gör att det inte lockar för fem öre. De få dagar då vinden nästan lagt sig så har sjöarna frusit så att det inte går att komma ut med båt.
   En dag för en vecka sedan så bestämde jag och frallan att vi ska ut! punkt. Traila båt några timmar har vi gjort förr så det blev planen. Vi styr kosan söderut till en intressant sjö som vi själva inte fiskat på förut.
Vi stod i rampen i perfekt tid och drog iväg till området vi skulle fiska av med hjälp av våra mörtar.
Alla mörtarna har kommit i vattnet och vi avnjuter en kaffe denna underbara morgon.  Vi lägger upp en rutt för att se om vi kan tyda något intressant på ekolodet.
Timmarna går och ekoldet visar en del intressanta ekon och bollar men dom står på tok för djupt och troligen är inte gäddorna i bettet. Framåt 14-tiden så rycker det till lite i frallans yttersta paravan, mörtstirr? eller konstigt hugg?
Släpper efter lina men paravanen står stilla. Ett mothugg sätts in och då det tynger till så förstår vi att det är en fisk som stått och hållt mörten en stund utan att sticka iväg. Efter ett par kortare rusningar så landar vi en riktigt vacker gädda i 5 kilosklassen. 
Skönt att det finns något huggvilligt i pölen iallfall. Sökandet efter gäddorna fortsätter tills ljuset sakta försvinner. När jag vevar upp min innersta paravan så har jag en riktigt sliten mört som troligen suttit i ett käften på en gädda som inte varit riktigt sugen. Vi nöjer oss och packar ihop för hemresan mot småland igen. Att vi återkommer till denna sjön är jag ganska säker på. 
Skitfiske till er som kommer ut! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar