tisdag 4 november 2014

Blekinge sumering

Jag Niklas och Peter anlände till Sandhamn på onsdagskvällen och började genast göra iordning all utrustning.
Det är svårt att inte trivas när man möts av det här
Vi lade upp taktiken inför Torsdagen och kunde sedan slappna av med en öl och whisky. 
Klockan ringde en stund innan 06 torsdag morgon och vi var taggade till tusen. Vädret tyder på en underbar dag med sol och obefintlig vind. Gäddväder??? nej det känns verkligen inte som det men vi håller oss till planen och kör ut till platsen i full fart. 
Första platsen känns bra men som sagt vädret är som det är. Det dröjer någon timma innan vi får lite kontakter med gäddorna, men bara lite strögäddor här och var. 
Några heta platser fiskas av men det dröjer fram till lunch innan en lite bättre gädda kliver på för Niklas som drillar hem en vacker blekingegädda.
Dagen går och det tar ett par timmar innan vi hittar en riktigt het plats som levererar ett par fina välgödda gäddor. Vi står och kastar mot ett stenröse när det plötsligt kommer en stor våg mot Niklas bete, vi ser ryggen på fisken och det en  riktigt grym gädda. Precis när fisken tänker inhalera betet så fastnar det lite tång på krokarna och vågen försvinner i full fart åt ett annat håll. Första dagen kunde blivit succe men gäddan vann denna gången.
Eftersom dagarna är korta under denna årstiden så går det inte att fiske längre än till 17-tiden.
Båten läggs till utanför stugan och vi går upp till resturangen för att äta och prata skit. 

Dag 2 drar vi iväg en längre sträcka då vi lagt upp en ny plan. Till en början åker vi runt och letar efter en bra botten som gäddan kan tänkas stå på. 
Efter någon timma så har vi ett roligt fiske där det hugger lite här och var, ett tag har jag kontakt i varje kast men alla sitter inte. Tyvär så dör fisket ut mer och mer under dagen och vi beslutar oss för att köra till området där den stora "vågen" kom dagen innan. Väl framme så fiskas området av ordentligt med olika beten men fisken är inte alls i stöten. Några påslag men inget mer så vi tar kvällen och laddar om krafterna. 

Dag 3 så kör vi upp till samma område som dag 2. Fisket börjar riktigt bra återigen och denna dagen har vi bra med vind och moln på himlen, men precis som dagen innan så dör fisket sakta ut. 

Dags för platsbyte igen och en stor vik blir offret. Gäddorna var riktigt tröga men dom fanns där helt klart. Den största gäddan vi såg, flöt omkring död tyvär....Vad den dött av får vi aldrig veta men synd på en kort och fet gädda runt 7-8 pannor, Under dagen så händer det inte så mycket mer, mycket kontakter som vanligt men tyvär är lite för många av dom i "fel" storlek.

Sista dagen blåser det på riktigt bra så vi bestämmer oss för att ta upp båten och köra till en annan ramp där vinden känns lite lugnare. Dagarna innan har vi bara fiskat i ytterskärgården pga det varma vattnet, men idag fiskar vi lite längre in pga vinden. Smågäddorna hugger som vanligt och vi söker av flera ställen som vi tror på men inga bättre landas denna dag. Vi bryter lite tidigare och åker tillbaka och packar ihop stugan innan vi nöjt åker hem till småland igen. 
Tack grabbar för en supertrevlig helg! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar