lördag 27 september 2014

Gösfiske i höstdimma

Magnus och jag hade bestämt att vi skulle ge oss ut på en dags vertikalfiske för att se om vi kunde locka upp hans första vertikalfångade gös.
När vi anländer till rampen så ligger dimman tät som en vägg. Plottern får visa oss vägen ut till fiskevattnet för dagen. Det tar inte många minuter innan vi stannar upp på ett eko och Magnus får nu släppa jiggen för första gången, fisken stiger och nyper försiktigt i jiggen men tyvär tomt i mothugget.
Nästa fisk släpper jag på och samma visa här, litet nyp men tomt i mothugget. Efter att vi missat några var så nyper jag den första junioren och bryter isen.
Sen rullar det på med flera juniorer som landas. Dagen går och framåt lunch så ser vi ett riktigt bra eko och jiggen åker ner men fisken står som fastfrusen en lång stund, men fisken stiger efter många om och men och smäller på, mothugget är helt tomt och jiggen borta....Det var nog ingen storgös...
Vi nöter på och tar någon mindre fisk då och då men de stora vägrar visa sig.
Under dagen får vi uppleva tokdimma, spöregn, vindstilla, stora vågor=) ja det var en väldigt knepig dag och troligen tänkte storgösen detsamma.
Stogösen tar vi helt enkelt nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar