måndag 11 november 2013

Flötestrollad gädda på 9.7kg

Nu när betesfisken finns hemma så är det naturligtvis flötestrolling efter gädda som gäller.
    Frallan var också sugen på lite slowtrolling så vi drog iväg till en ny sjö för att testa om gäddorna ville ha våra mörtar.
Vädret var till en början nästan lite "för" bra för gäddfiske men väl ute så passar vi på att njuta.

Ganska direkt på morgonen börjar sniporna hugga på våra beten, vissa fastnar vissa inte. Men vi körde på för att lära oss bottenstrukturen bättre då det finns vissa lurig grund i sjön. 
Fisket dör ut och det blir några lugna timmar innan en paravan försvinner ner i djupet på frallans sida. Ett stenhårt mothugg sätts in och fisken börjar simma mot båten så veven snurrade på högvarv. 
När fisken bestämmer sig för att byta riktning så blir det åka av! Gäddan går riktigt tungt och sticker iväg med kraftiga rusningar utan att vi får se den...
Pulsen stiger på oss både och jag ser något som jag inte sett innan. Frallans knän börjar skaka=) 
Vi börjar spekulera i vikter med tanke på rusningarna och hur tungt den går. Ibland missbedömer man fisken ordentligt. När den bryter ytan så blir vi lite förvånade över att den inte var större med tanken på den grymma fajten fisken bjöd upp till.
Nu är det verkligen ingen dålig fisk utan tvärt om den är kalasfin! 9.7kg 111cm lång.



Vi blir riktigt glada över denna fisken då det är första passset i sjön.
    Båten tuffar fram och några snipor landas innan det drar in lite skitväder med blåst och regn. Med några timmar kvar av fisket så kör vi runt i ett nytt område som visar sig hålla mycket ekon.
Ett dubbelhugg fick avsluta denna härliga dag på sjön!

Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar