söndag 2 oktober 2011

Summering simrishamn

Igår var jag på tok för trött för att göra en summering, så istället kommer den nu!
Vi åkte ner så att vi var på plats vid halv 7, fick snabbt i båten och pluttrade utåt i full fart. Dom första 4-5 distanserna var det i stort sett spegelblankt och klarblå himmel. Men så fort vi började sätta spöna så började vinden tillta och då kom också den förbannade dimman! aldrig trevlig med dimma ute på havet...
Men vi körde på och fick stå på helspänn hela tiden. Mötte några båtar då och då, ganska otäckt när sikten är ca 100 meter.
Efter några timmar så smäller det till ordentligt på en dipsy, fisken var tokvild och släppte naturligtvis efter ett par hopp=) I med prylarna igen och körde på en stund innan ett spö på riggen löste, och lax i båten var ett faktum, hela 63cm! Vi nötte på i samma område och det verkade ge resultat, för en lite stund senare högg det på dipsy igen men även denna klev av efter en stunds hoppande och färande fram och tillbaka.
Nästa hugg var även det i samma område, Det roliga i det hela var att det blev ett trippelhugg på riggen där förstaklev av ganska omgående och en 63.a hoppade i båten, Fisk nummer tre var betydligt större (10-12kg) den var totalt tokig! Vi kunde räkna till 6st hopp innan den gick ut i sidled och plockade med sig en paravan och sikta ner mot djupet och släppte....Men det var en helt underbar fajt tills att den släppte! ibland vinner fisken så är det.
Vi kunde summera 6 hugg där vi såg alla 6 fiskar.
/Johan
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar