lördag 19 mars 2011

10-timmars ismete

Körde igår ett 10-timmars pass efter gös. Denna helgen kommer jag inte ut något mer så bättre att satsa ordentligt på fredagen tänkte jag. Snön öste ner hela natten så när jag kom fram till sjön så låg det nästan 2dm snö på isen.
Fick ett fäll ganska snart efter jag satt ut spöna, drillade och upp kom en liten gös på ca 1,5kg. Bara en liten stund senare så högg det på mitt närmaste spö, smög fram lite försiktigt och krokade även denna fisk som låg i samma storleksklass som den första.
Efter detta drog det in en tätt dimma och då dog fisket ut totalt. Jag tänkte att den släpper nog snart...men det tog ca 5 timmar innan den lättade. När den började lätta så blev det också lite liv i mina mörtar, vipporna började gunga och hoppet steg! Till slut så fick jag ett fäll, försiktigt fram och ett hårt mothugg sattes in, kände direkt att det var en hyffsad gös, när den kom till hålet så såg jag att det var en fisk runt 4kg men precis när jag skulle ta gällgrepp så smet han, en skön fajt blev det iallfall. Direkt efter detta så fick jag upp en minigös som snabbt fick friheten åter precis som dom andra. De var ocskå det sista som hände innan jag packade ihop och körde hem. Blir ett pass mitt i nästa vecka troligen.
/Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar