måndag 6 december 2010

Summering hästholmen

Ja vi startade hemifrån Värnamo vid 4:a tiden på fredag morgon för att vara i tid så att vi kunde fiska hela dagen.
Lagom till att ljuset var framme så hade vi riggat klart och var därmed redo att glida ut på sjön för att leta efter vätterns silver.
Fisket visade sig vara bra, dock smått, flera returer av röding,lax,öring blev det. Vi fick en fin öring framåt lunch på 75cm och 3.8kg som fick följa med hem till julbordet, det blev även en godkänd lax och någon godkänd röding som fick gå i retur och växa till sig.
Vi skulle fiska fredag till söndag så vi hade passat på att hyra en av de fina stugorna som ligger nere i hästholmen, perfekta för oss trollingidioter som inte vill gå allt för långt till båten på morgonen=)
Lördagen startade med ett fint dubbelhugg där en öring och en lax kom till båten som vi genast retunerade.
Det dröjde sen några timmar innan nästa fisk (helgens största) valde att kliva på en av våra ytgående wobbler, en kanonfin öring på 76cm och 4.4kg, även denna fick följa med hem. Returer blev det sedan flera av, även denna dagen fick vi en "grand slam".
Vädret för söndagen var inte optimalt för fem öre, men vi valde att stanna över natten för att bedöma på morgonen om det var fiskbart eller inte. Vi riggade iordning och tuffade ut på sjön. Vågor var bara förnamnet=) ordentliga dyningar svepte fram men lugnade sig sen framåt dagen som tur var.
Även denna dagen blev det "grand slam" alla i retur denna dagen.
Jag vill passa på att tacka Tobias och Magnus i Team Hindsen för en supertrevlig helg med god dryck och mycket fisk!
/Johan

1 kommentar: