fredag 25 mars 2016

Gäddfiske på Vättern

Under sportfiskemässan så hade jag och Sjöblom planerat att vi skulle besöka skärgården i Vättern. Veckan innan såg väldigt mörkt ut med mycket is i skärgården och ramperna. Vi fick löpande rapporter om isläget.
Dagen innan våran avresa fick vi höra att isen hade gått i hamnen. Skönt vi sticker upp och chansar att det släppt lite ute på vattnet också.
   Torsdagen sjösatte vi och började trolla och kolla runt var vi skulle kunna köra. När halva dagen hade gått så hade vi hittat ett område med varmare vatten så vi bestämde oss för att ligga i det området och nöta. Efter några vändor i området så drar en paravan iväg men släpper lika fort. Surt att bomma första hugget. Men det tog inte lång tid innan min innersta paravan sticker och jag krokar fisken snabbt och bestämt. En köldstel knubbis glider in i håven och isen är bruten.
Några snabba bilder och vägning visar på 8.5 kg och 102cm.
Fisket pågår in i mörkret men det blir ingen mer fisk. 
Dag 2 är vi ute tidigt och fiskar i ett nytt område som såg hett ut. Timmarna löper på och det är nog inte förens framåt 13-tiden som en ordentlig period startar. Kommande timmarna fick vi 7 st gäddor med 3st metergäddor och några strax under. Väldigt roligt fiske i riktigt fint väder gör att humöret är på topp. Några bilder på några av fiskarna. 

Dag 3 kommer och planen är klar. Vi ska nöta i ett område hela dagen och se vad det ger. Förmiddagen är lika trög som dag 2 men fisket kommer igång på eftermiddagen igen. Några meterfiskar även denna dag med en topp på dryga 10 kg och 110cm. Nötningen ger ett bra resultat. 

10 kg Glädje!
Sista dagen är planen också klar. Vi fortsätter i området med varmare vatten och ger det ännu en chans. Men till våran förvåning så börjar det hugga tidigt på morgonen och fortsätter så under förmiddagen. De största är runt metern. När eftermiddagen kommer så sluta det hugga och vi har inte en enda kontakt under den "heta" perioden. 
Helgen blir väldigt lyckad och vi återkommer nästa år!








måndag 14 mars 2016

Senaste tidens fiske

I småland har det varit en riktigt jobbig period. Dåliga isar men inga öppnar sjöar. Jag har varit ute på ismete efter gös med dåligt resultat och ett fartfyllt gäddpass med många gäddor upp till 6 kg.

Jag och frallan hade tröttnat på skiten och styrde upp mot Vättern för lite vertikalfiske efter röding.
Men vi hittade ingen fisk, troligtvis stod dom alldeles för högt denna dagen.
Vi släppte jiggarna mot några ensamma ekon och fick några att ta men dom släppte direkt.
Frallan lyckades få med en öring in i nätet som blev enda fisken för dagen.
Nästa helg är det mässa i stockholm men istället för att åka på den så har jag och sjöblom bokat in 4 dagars gäddfiske på en av våra större pölar. Hoppas att det blir en bra rapport efteråt.
Skitfiske!