måndag 28 september 2015

Borrefiske med Fralli

Vindarna för dagen var av den elaka sorten så vi valde en liten lokal sjö. Frallan hade redan sjösatt när jag kom fram så det var bara att hoppa i och vi drog ut till den första platsen.
Lodet visade mycket aktivitet i sjön men abborren pillade bara på våra beten utan att hugga ordentligt. Gädda där emot, juniorer i parti.
Efter ett par förflyttningar så tog frallan dagens bästa borre, till våran förvåning var det den enda abborren på denna plats.

Framåt eftermiddagen så hittar vi en plats med ganska mycket aktivitet, det hugger lite då och då. Storleken på fiskarna är också väldigt trevlig, roliga hugg och härliga knyckar.
Fisket dör senare ut och vi väljer att bryta när vi summerar ett gäng borrar och ett 30-tal gäddor.
Jiggkontot visade ett stort minus efter denna dagen.=)

onsdag 23 september 2015

Paravanskola med Niclas "Lakeflower" Sjöblom

Jag och Niclas var ute och trollade gös för några dagar sedan men det var extremt trögt så vi passade på att filma lite. Se och Njut!=)
Skitfiske!

tisdag 15 september 2015

Abborrefiske som blev gösfiske

En riktigt tidig morgon med regn, blåst och barometerras drog jag och Niklas iväg till sjön för att jigga abborre i total motvind.
Men vi ville ändå göra ett försök trots att vädret talade emot oss. Redan första ankringen så började abborren och naturligtvis gäddan att hugga, vafasen tänker vi!?
Tyvär är storleken inte den vi är ute efter så vi väljer att ankra om en bit därifrån.
Nu smäller det till ordentligt redan från start. Men uppe vid ytan så ser vi att det är fel art. Gösen har tagit betet, kul fajt men inte det vi var ute efter.
Vi forsätter att kasta och gösen hugger i nästan varje kast, vissa följer med och vissa släpper.
Redan under första timmen har 14st gösar varit uppe och vänt på en enda ankring. Kul fiske men vi byter plats för att försöka hitta borren vi var ute efter.
Ankringen efter så hittar vi borre som är väldigt försiktig i huggen, men vi lyckas med hjälp av shadteez i färgen headlight att få med någon hela vägen upp.
  Återigen platsbyte och vi testar av ett par områden där vi aldrig kört förut. Vi hittar både abborre och gäddan innan vi väljer att bryta för dagen.

Men summan blev att abborrefisket blev gösfiske denna dagen.

Jag har även varit ute på ett pass med vertikalstickan och jagat ekon. Men tyvär kunde man tro att det inte fanns någon fisk i sjön denna dag. Skärmarna var precis soprena, en liten gösta var allt som hände under den dagen.

Skitfiske!