måndag 15 juni 2015

Gösfiske på två olika sätt

Blåsiga dagar har vi gott om i småland. Men väderdsajterna visade att det skulle komma en lucka med godkända vindar så båten packades och jag drog iväg till sjön för att sjösätta 05.30
   Jag letade gösar och hittade ett par stycken runt 07 som visade intresse för jiggarna. En av dom valde att inhalera en 8 tums slime och bjöd upp till dans innan den låg i håven. Fisken vägdes till 5.2 kg lång smal fisk.
Efter detta var det mycket båtåka och letande. Större fisk lyste  med sin frånvaro ända fram till klockan 11. Då fick jag ett bra eko på sidescan och svängde ut och fick en perfekt träff. 
Fisken tittade på ett par jiggar innan även denna föll på en slime. Även denna var väldigt långsmal men tynger ändå ner till 6.2 kg så dagen var godkänd redan där. Det enda man ser på bilderna är dock en stor sol så jag besparar er dessa värdelösa bilder.=)
Jag fick ett par fiskar till mellan 2-3kg innan jag väljer att packa ihop och åka hem för att ta en kall öl och tända grillen.

Lakeflower ringer och frågar om jag ska med på ett nattpass efter gösta och självklart var man sugen på att släpa plast efter paravanerna. Kvällen kom och vi drog iväg för att sjösätta på en spegelblank sjö. Vi kör runt och letar gös samtidigt som vi njuter till fullo under denna superkväll. 
framåt 24 så smiter min innersta paravan iväg och fast fisk i linändan. En fin lite gösta landas för att ta en ordentligt frontad bild=)
Detta blev den enda fisken för natten men vi är helt klart nöjda med kvällen ända. Paravanerna fick lysen monterat när det började mörkna.

Nu hoppas jag på lite fina kvällar så att man kan trolla gös och eventuellt jigga borre.  Skitfiske där ute!