måndag 21 april 2014

Fint väder och stor gös

Båten åkte i plurret strax efter klockan 6. Sjön ligger som en spegel och humöret på topp.
Jag letade inte länge innan jag hittar ett eko som är värt att släppa på, reaktionen kommer omedelbar och ett stenhårt hugg av en 3 kilos gös. Snabbt tillbaka och sen fortsätter letandet.
Jag kör och hittar ett område med lite bättre fiskar, tyvär så rör dom på sig väldigt mycket och är svåra att få in i konen.
Men ett par timmar senare så får jag en bra träff på ett stort eko och jiggen åker ner. Till en början får jag ingen respons alls men efter några minuter så stiger fisken sakta och nyper försiktigt i jiggen.
När jag sätter in mothugget så känner jag att det är stor fisk och en riktigt roligt fajt påbörjas.
När den bryter ytan så ser jag direkt ett nytt fint årsbästa.
Gösen väger in på 8020gram och mäter 93-94cm
Så jäkla härligt md en riktigt bra fisk landad efter att jag tappat några större denna säsongen. Jag fiskar fram till 15-tiden för att åka på grillfest. Jag får några mindre fiskar under dagen men en fisk räcker! 
skitfiske!

tisdag 15 april 2014

Gäddtrolling

I lördags så visade vädersajterna att det skulle blåsa ordentligt, så vertikalfiske var bara att glömma. Frallan och jag bestämde oss då för att testa hans nya Westin w3 trollingspön med plastbeten i ändan.
       Fisket börjar trögt, helt tomt på lodet och ingen gädda i sikte. Frallan lyckas landa en gädda av mindre modell efter någon timmas fiske.
Vi fiskar av några kanter som brukar hålla fisk men inte idag. Framåt lunchtid hittar vi ett område med extrema mängder betesfisk och jag drar på ett dubbelhugg med 2 mindre fiskar.
Området fiskar vi av i flera vändor och får både enkel och dubbelhugg där några följer med och någon släpper. Våran sista vända får jag ett riktigt bra hugg där fisken går tungt och stökar. Äntligen en riktigt bra fisk tänker jag, linan står rakt under båten och jag väntar mig ett monster.
Gäddan kommer upp och bryter ytan, besvikelsen är enorm när jag ser en gädda i 5-kg klassen som verkar kommit in på tvären. Jaja bryt ihop och kom igen!
         Vi byter område ett par gånger helt utan framgång innan vi bestämmer oss för att göra ett sista försök i en stor vik. Wobblerna åker ut och ganska direkt så sticker min mittersta paravan och fisken är krokad. När jag börjar veva hemåt så sticker även den yttersta paravanen så jag greppar det spöet och frallan får drilla hem den första fisken medans jag drillar nr 2 som känns hyffsad.
      Några mindre rusningar inne vid båten så har fisken tröttnat och gäddan glider fint in i håven.
Ingen Vätternkondition men väl en riktigt fin gädda ifrån denna sjön. Vi mäter den till 107-108cm och vågen dras ner till 9 kg och ett nytt årsbästa för mig.

 Grymt skönt att vi kunde få en fisk av bättre kaliber och som även är den största för våran del i denna sjön. Många dagar har spenderats på denna pöl för att få den där riktigt perfekta gäddan som vi vet finns där. 
Området fiskas av ordentligt och vi får några gäddor till innan perioden är över och vi bryter. Vill passa på att starkt rekommendera w3-spöna från Westin riktiga kanonpinnar!

Glad påsk!






söndag 13 april 2014

En halvdag efter gösen

När jag slutade jobbet på morgonen var det snabba ryck iväg då det skulle bli ett göspass.
Väl ute på sjön så hittar jag några mindre fiskar ganska omgående och släpper ner jiggen för att se reaktionen. 
Under den första halvtimman får jag tre st snabba men mindre fiskar upp till 3kg.
Jag åker runt och letar samtidigt som regnet öser ner och vinden trycker på ganska bra. 
            Efter någon timma hittar jag ett riktigt bra eko som står på 8 meter, jag lägger båten över fisken och släpper jiggen men vinden vill inte samarbeta med mig så jag glider av några gånger. 
Jag släpper ner jiggen en sista gång och då reagerar fisken och biter försiktigt. Stenhårt mothugg och tvärstopp i klingan. Jag rubbar inte fisken dom få sekunder som den är på innan den kliver av.
Svordomsvisan ljuder inombords medans jag försöker tänka positivt, att det kommer säkert fler fina ekon idag.
Regnandet har nu pågått i några timmar och gösen vägrar visa sig i vattenmassorna. Någon timma senare har jag fått ett par små till och regnandet slutar. 
När jag åker mot rampen så hittar jag ett eko som är lite bättre och bestämmer mig för att göra ett sista stopp innan hemfärd. Träffen blir perfekt direkt och jiggen åker ner. Gösen stiger sakta men bestämt och tar stenhårt och denna följer med upp men långt ifrån samma kaliber som den tappade. 
Gösen väger 4.1kg och blir dagens största innan båten åker upp på trailern.

Skitfiske!



söndag 6 april 2014

13-timmars pass efter gösen

Jag var som vanligt uppe i god tid och kunde packa och koppla på båten innan Henke anländer för att hänga med på ett vj-pass. 
   Vi hade en bit att köra. Väl framme vid sjön möts vi av en spegelblank sjö och solen är på väg upp. 
Humöret är på topp och prylarna åkte i illa kvickt.
Det dröjde inte länge innan vi hittade några ekon att släppa på. Fisken steg gansk fort mot jiggen och "puttade" den åt sidan ett par gånger. Några mothugg sätts in men fisken krokas tyvär inte.
En stund senare har vi en bra fisk till som även den beter sig något märkligt.
    Vi har mycket fisk i området och snurrar runt ett par varv. Jag släpper jiggen på ett eko som jag tycker är sådär, men när väl fisken hugger så känner jag att det är en bättre fisk som tagit jiggen. 
En helt odramatisk fajt senare så har vi en fin gös i håven som tynger vågen till 5980g och ett nytt årsbästa från båt.
Vi söker vidare efter den stora monstergösen men det verkar som att huggperioden är över. Alla ekon är som bortblåsta och det tar flera timmar innan vi hittar fisk att släppa på igen men då endast mindre exemplar. 
Framåt kvällen hittar vi några bättre fiskar som går upp och tittar men väljer att inte bita.
För våran del var det riktigt trögt med väldigt få ekon men eftersom ett nytt årsbästa sattes så är jag nöjd och glad!
Skitfiske!