lördag 31 augusti 2013

Laxtrolling i Sandhamn

Jag och Magnus ligger utanför Sandhamn och letar lax idag.
Vi började bra med ett dubbelhugg på riggen där en var vild på ca 7 kg och en klippt på ca 4 kg . Nu letar vi efter större:)

måndag 26 augusti 2013

En liten ljusglimt i gösjakten

Sakta men säkert så sjunker vattentempen i våra sjöar och det verkar som att det är positivt när det gäller att köra prickskytte.
Jag kom ut tidigt på sjön och blev förvånad när jag genast kunde hitta fina ekon där reaktioner inte lät vänta på sig. Den första fisken som tog  jiggen var av fel sort runt 6 pannor...Det dröjde inte länge innan jag hittar ett monstereko som kommer upp och biter jiggen i stjärten utan att fastna. Några svordomar senare så hade jag ett par fiskar som fått synat vattenytan där alla bitit väldigt försiktigt och alla var krokade längst ut i munnen.
    Ännu ett bra eko lokaliserades och krokades. Äntligen en bättre fisk har tagit jiggen men vad händer!? jo precis när den bryter ytan så släpper kroken och en grann gös runt 6- 6.5kg simma ner mot djupet igen.
Sökandet fortsatte och en glad fiskare fick släppa jiggen flera gånger denna dag till skillnad mot sista tiden då man fått släppa jiggen ett par gånger om dagen...

Jag hade ett par toppfiskar runt 4- 4,5 kg denna dag och då även en grann fisk som tyvär släppte.
Nu känns det bra igen efter en tids riktigt segt fiske...Jag ser ljuset i tunneln!

Skitfiske!

torsdag 22 augusti 2013

Fortsatt trögt fiske

Då har jag lagt ännu en dag i jakten på frivattenmonstret.
Under en längre period har det varit riktigt trögt på fiskefronten. Svårt att hitta bättre fiskar och när man hittar någon så är vägrar dom att stå still, så istället för att ligga över ekot och nöta med jiggen så får man iställlet lägga den mesta tiden på att leta upp den igen när den försvinner från konen.
Den största fisken detta passet låg över 4 kg men fanskapet var grön....

Skitfiske!

fredag 9 augusti 2013

Ålfiske

Vi drog iväg och skulle testa ålfisket under en natt, men fisket gick trögt och tyvär var det bara några dragningar i löjorna så det blev fisklöst denna natt. Nya tag någon annan dag!

torsdag 8 augusti 2013

Bra fart på kvällsgösarna!

Jag har länge velat testa att vertikaljigga under kväll/natt för att se hur gösarna reagerar, och även testa gränserna genom att köra i mörkret där man inte har någon koll på hur långt man backat, var linan befinner sig m.m.
       Under dom ljusa timmarna så var smågösen ordentligt i farten och gick upp och small på ordentligt medans dom bättre fiskarna stod och tittade utan att hugga.
När ljuset försvann så började det svåra, att förlita sig på skärmarna när man backar och släpper jigg.
Till en början gick det väldigt bra och flera gösar var uppe med en topp på 4,2kg. När klockan var ca 24 så blev det för mycket störningar i vattnet att det inte gick att fortsätta.
     Nu har jag testat detta, och det var inte lätt att manövrera båten i mörker, men nya erfarenheter är bara skoj!
summa summarum blev 12 gösar med topp på 4.2kg

Skitfiske!

onsdag 7 augusti 2013

Fortsatt trögt vertikalfiske

Solen stod på topp och vattnet låg som en spegel. Detta är inget kalasväder ur fiskesynpunkt men det är bara nöta på. Jag cirkulerade i ett stort område för att lokalisera bättre fiskar, men denna dagen hade storgösarna gått och gömt sig.
Ett gäng mindre fisk synade ytan för att hålla humöret uppe. Letandet denna dagen var helt förgäves då inte ett enda bra eko visade sig på skärmen så jag fick helt enkelt nöjja mig med gösar upp till ca 2.5kg och en sönderbränd nacke:)
Skitfiske!

måndag 5 augusti 2013

Härlig kvällstrolling!

Efter en härlig dag på stranden så bestämde jag mig för att lägga i båten i plurret och köra lite kvälls/natt trolling efter gösen i frivattnet.
Kvällen var grym på alla sätt utom fisket!? Testade med alla säkra kort utan ett enda pill...Fisket är nu mycket trögt enligt mig men skam den som ger sig!

fredag 2 augusti 2013

Tröga gösar i hettan

Denna sommaren har fisket blivit lidande ordentligt, istället har det spenderats mycket tid på stranden med familjen i sommarvärmen.
Fiskade iallfall en dag i hettan, men det var svårt att koncentrera sig då vinden var obefintlig och solen stekte på ordentligt.
Letade runt efter den stora gösen hela dagen men inte ett enda monstereko kunde lokaliseras och dom få bättre ekon gick bara upp och tittade på jiggarna men vägrade att hugga...
Det blev till slut 2 gösar runt 4kg och några mindre.
Vi får hoppas att det blir några fler dagar innan semestern är över.

Skitfiske!!