onsdag 29 maj 2013

Segt fiske och servicedags

Jag var ute och och fiskade en blåsig dag för att se om gösen var på gång när det blåser lite mer.
Omgående hittade jag fina ekon och landade först en fisk runt 3.5- 4kg för att bara en liten stund senare hitta ett riktigt bra eko. Jiggen åker ner fort och fisken tvekar på några jiggar men tredje jiggen stiger fisken och stöter till jiggen men fisken fastnar inte men står fortfarande kvar så jag korrigerar båten lite innan jag ligger perfekt och då smäller det ordentligt och fisken går tungt neråt med kraftiga knyckar, innan den släpper............Jaja bit ihop och kom igen. Tyvär hittade jag inte en vettig fisk till under dagen så den får vi ta nästa gång.
På måndag åker båten in för lite service. Så i helgen kommer jag att testa lite trolling efter gösen för att se hur båten beter sig då.
/Skitfiske!

onsdag 22 maj 2013

Några dagar på sjön

Jag har nu testat min båt under två dagar genom att söka gös i frivattnet, känns helt perfekt nu när man ska köra in motorn.
Första dagen var väldigt fin under dom första timmarna för att senare på dagen blåsa upp ordentligt. Ett bra test för båten helt enkelt.
Komforten i båten är väldigt bra, jag sitter kanon, har fin överblick på lodet och rorkulten ligger klockrent i handen när jag åker och letar. Detta är väldigt viktigt då det sliter en del på kroppen när man åker och letar.

Andra dagen växlade vädret från regn till sol och tvärtom. Fisken verkade triggas av detta och väldigt mycket stor fisk visade sig under givaren men jag lyckades inte få dom bättre att bita...
Någon storgös blev det inte men några stycken upp till knappa 4 kg var uppe och vände.
Tyvär har jag inte fått på så mycket utrustning ännu men har prioriterat vertikaldelen och fått på fäste och givare på sidan och ett av loden.
Lite annat som kommit på är 6 st scotty strike spöhållare, Minn kota traxxis 55lb, ekolodsgivare bak på akterspegeln och structurescan-modulen är monterad.
Jag ska försöka ta lite bilder när jag får lite tid över och utrustningen börjar falla på plats.
Bifogar några bilder på min båt som är tagna av westgear innan jag började montera utrustning.
/Skitfiske



söndag 12 maj 2013

Summering av laxfestivlen

Då är man hemma igen efter laxfestivalen. Vi åkte ner och fiskade dagen innan tävlingen men pga hård vind så fiskade vi bara 6-7timmar  några distans utanför karlshamn. Det var trögt under dagen och endast en juniorlax var uppe och vände.
Första tävlingsdagen såg ut att bli riktigt fin. Tyvär så drog det in en riktigt tät dimma som var väldigt jobbig.
Vi körde bom och hoppades istället på fredagen.
Fredag:
Vädret var kanon och vi drog iväg långt till en plats som vi visste att andra fått fisk på.
Vi nötte i området och hörde rapporter om lax som kom upp men vi hittade dom inte och kunde även denna dagen känna oss besegrade. Det blev dock en jr lax till och ett gäng näbbisar.
Lördag:
Sista dagen och en grym frustration över att ha gått bom i tre dagar. Nytt område och kanonväder igen, Denna dagen kändes glödhet då vi hittade mycket bete på lodet och vädret kändes helrätt.
Men återigen sket det sig fullständigt! Alltså bom igen!

Det känns surt att gå bom 4 dagar i rad men laxen stod väldigt lokalt och vi lyckades helt enkelt inte hitta dom.
Väder och sällskap har iallfall varit på topp! Stort tack till Magnus och Tobias för kanondagar i Karlshamn!
Och ett stort grattis till Team Järnet som tog totalen.

Nu riggar jag alubåt för fullt så man kommer ut här hemma också!

/Skitfiske

lördag 11 maj 2013

Sista dagen

Nu är vi inne på sista dagen och förhoppningsvis lyckas vi hitta lax idag.

fredag 10 maj 2013

Dags för invägning

Idag bytte vi område men trots detta lyckades vi inte hitta någon bra lax och fick bara en liten lax.
Nu hoppas vi på morgondagen!!!

Dag 2

Spegelblankt hav och ingen dimma, idag tar vi dom!

torsdag 9 maj 2013

Trögt för oss

Vi har det riktigt trögt idag, men vädret är gött iallfall

Dag 1 laxfestivalen

Just nu tokdimma och trögt fiske men vi hoppas att den släpper och fisken börjar hugga

onsdag 8 maj 2013

På plats i stugan

Nu har vi kommit iordning i stugan. Endast en liten lax blev det idag i blåsten.

Laxfiske

Vi är nere i Karlshamn och har påbörjat jakten på laxen. Vindarna är inte helt snälla idag så vi får se hur länge vi kör.
En liten lax har varit uppe och vänt än så länge

måndag 6 maj 2013

Sista landade gösen i lillbåten

Jag hade tagit lite extra ledig för att komma ut på sjön och jaga gös. Morgonen var ordentligt kall med några minusgrader men solen stod högt så att det skulle bli varmare var det inget snack om.
Jag nötte på och letade efter det stora ekot, Och dom första timmarna blev också dom bästa med topp på 4kg och 5.88kg ett gäng jr fick också syna ytan.

Idag måndag var jag iväg och hämtade min nya båt vilket känns riktigt roligt. Jag hann med att sjösätta och testa en liten runda innan det var ont om tid då sambon skulle iväg.
Det känns som att jag kommer bli toknöjd! Bilder kommer lite senare. Denna veckan blir det inte ,mycket gjort då det är dags för den årliga resan till Karlshamn med Team Hindsen!
Skitfiske!