måndag 25 februari 2013

Stabil gös i solen

Den senaste tiden har jag kommit ut på 2 st pass i den eviga jakten på storgösen. Fisket går upp och ner, ibland är både vädret och fisket bra, då njuter man på alla sätt.
En av dagarna visade vädersajten att det skulle bli molnigt och lite halvblåsigt från nordost. Så den första tanken var att det blir mycket tid bakom vindskyddet för att inte frysa allt för mycket.
Men för en gång skull hade dom fel åt rätt håll. Istället blev det strålande sol och kanonfiske! Det känns att våren är på intågande när man kan sitta och njuta i solen utan jacka...
Dagens största gös högg i lunchtid och några bilder senare var den åter i sitt rätta element.

Skitfiske!

söndag 17 februari 2013

Vinterfiske i Simrishamn

Igår lördag så drog jag och Magnus ner mot simris för att trolla lite lax i vinterkylan. Efter 3 timmars resa så kom vi fram och tiden var perfekt så vi kunde tuffa ut i mörkret.
När vi inte fiskar oftare där nere så är det inte lätt att välja område, det blir lite av en chansning, ibland blir det rätt och ibland fel.
Efter lite strul det första på morgonen hade vi fått i 3 riggspön och 3 på ytan innan det var dags för det första rulltjutet. En lax hade tagit en apex som fiskades efter en  bechold.-flasher.
Fisken väger 9.5kg och är en fin start.
Vi riggade om och hinner få ut några spön till innan ett spö löser ut, även denna gången börjar det med apex-bechold, dock så var det inte bara det spöet utan 5 till!! alltså
6-hugg.
Ett spö i taget och mycket trassel uppstod. Men vi fixade detta på ett bra sätt och landade 3 laxar ganska fort innan en stor lax kommer in och tyvär trasslar in sig i djupriggen precis vid håvning och släpper så den simmar glatt tillbaka.
Morgonen blir något mer svettig än vi hade räknat med och frukosten får flyttas fram. När alla beten åter är i vattnet så går det ca en halvtimma innan nästa lax hugger, denna gången på ytan. Allt går bra och vi beslutar att denna får friheten åter.
Ut med beten igen och vänta. Nu hinner vi med både frukost och kaffe innan nästa lax tar en ismo-sked fiskad på riggen. Magnus drillar hem denna på van hand och allt går bra.
Nio laxar har alltså varit med oss, fram till lunch och blir vårat slutresultat för dagen då vi inte hittade några fler laxar i området.
Denna dag valde vi rätt område och hade ett kanonfiske och en bra start på årets laxfiske.
5 laxar får följa med hem och resten simmar åter.


Tack till Magnus och Simris för en kanondag!

/Skitfiske

måndag 11 februari 2013

Feber och Båtmässa

Den senaste veckan har inte varit någon höjdare för min del. Åkte på feber några dagar när jag istället skulle suttit på isen och väntat på den stora gösen.
Men jag piggnade till och valde då att åka upp till båtmässan i Göteborg för att se på alla gigantiska båtar. Det jag var mest intresserad av var att pilla på den nya skärmen från lowrance, vilket jag också gjorde, men vet faktiskt inte om jag blev speciellt imponerad!???
Nu har jag bestämt att sjukdomar m.m ska hålla sig borta så man kommer ut på sjön igen!

Skitfiske!

/Johan

måndag 4 februari 2013

Storgös från isen, Nytt is-PB

För ett tag sedan var jag ute på isen och letade efter den stora gösen. Tiden denna dag var väldigt begränsad  då jag endast kunde fiska fram till klockan 13.
Spöna sattes tidigt, men huggen duggade inte tätt. Som tur är finns det gott kaffe och goda vänner så är det inga problem att sitta utan hugg. 
Men rätt som det är plingar det till och gösen tar min mört men håller kvar den på samma plats så vippan löser inte utan står endast några centimeter längre ner än normalt. Jag tar bort vippan och väntar tills att fisken börjar gå innan ett hårt mothugg sätts in.
Fisken kommer upp ganska fort till hålet och jag är ganska övertygad om att ett nytt is-pb är ett faktum.
Vi väger gösen till prick 6000g och mäter den till 85cm innan den får simma tilllbaka. Så en höjning från 5,87 till 6000g blev det allt. 
Lycka när man sätter tillbaka en pigg fisk!


Dagen är räddad och jag behöver inte tänka på att dagen är kort. Istället hinner jag med ännu en fisk i 3-kg klassen innan det är dags att åka hem. 

Skitfiske på er! 

/Johan