söndag 25 november 2012

Torskfiske på Falken

I fredags åkte vi ner till abbekås för lite torskfiske under lördagen. Bra boende och bra mat under fredagen var en bra uppladdning inför fisket.
Kl 06 lördag lämnade vi hamnen med skeppare Ulf Stahre. Transporten ut till första stoppet va drygt 3 timmar så man hann med att rigga, dricka kaffe och tjöta lite skit. Väl framme så släpper vi ner och flera torskar landas men väldigt små, så vi valde att byta plats och se om det fanns några större torskar på andra vrak. Fisket blev sämre och sämre men storleken ökade sakta men säkert.
Efter ytterligare ett platsbyte så får vi under första driften 3 fina torskar med vikter på 7kg-8.6kg och jag hade turen att landa toppfisken på 10.3kg.

Detta stoppet var helt klart det bästa för dagen, där alla fick fina fiskar. Vi testade två platser till innan dagen var slut, Tyvär så var det mest mindre torskar på dessa platser.
Vi var alla mycket nöjda med dagen, och avsutade med en kanonmiddag på abbekås hamnkrog innan det var dags att köra hem till Värnamo igen.
Vi kommer åka ner igen, det är en sak som är säker!
Skitfiske på er!

lördag 17 november 2012

Flötestrolling

Igår drog jag tillsammans med Daniel iväg till en sjö för att leta gädda med hjälp av flötestrolling. Vi fiskade över större djup till en början men det händer inget så vi valde att fiska av ett lite grundare parti utanför några fina vassar

I början på en av vasskanterna så drar ett flöte iväg och mothugg sätts in men tyvär så svarar det inte...Fisken hade bara stått och hållt mörten trots all väntan innan mothugget.
        Vi fortsätter att fiska av kanterna men idag är dom inte på hugget så både jag och Daniel fick åka hem med "Namnet". Men vi ser det positivt, Nästa gång är den stora gäddan ännu större!!

Skitfiske på er!

söndag 11 november 2012

Sega höstgösar

Körde en kortsväng efter gösen häromdagen när vindarna äntligen var OK!
Redan på morgonen var det många fina bågar som visade sig, men dom stod och titta helt fastfrusna...
Någon timme senare så hittar jag ett eko som reagerar på jiggen direkt men fisken tar inte utan sjunker ner en meter för att stanna där, så jag vevade upp och skickade ner nästa jigg och då tog det inte många sekunder innan fisken stiger upp och tar. Skönt att det finns några huggvilliga iallfall, fisken vägde inte mer än ca 3kg men är ändå nöjd att någon tar.
Jag nötte vidare och fiskade på fler bågar men dom flesta var sega...Men efter en stund ser jag en bra båge på ca 6 meter, träffade fisken perfekt och efter ca 5 sekunder så stiger den och tar jiggen. Efter en ganska odramatisk drill så landar jag en höstgös på 5660g vilket vart väldigt skönt efter dom sega passen jag haft.
Fler fiskar visade sig efter denna men jag lyckades inte lura någon mer till hugg.
Trollingbåten har nu varit inne på service så den är redo inför vinterns bravader på vättern och kanske simris. 
Ha d fint! /Johan

måndag 5 november 2012

Försiktiga gäddor...

Jakten på storgäddan denna hösten är i full gång. Jag var ute och trollade med plast för några dagar sedan, och märkte att vattentempen hade sjunkit från 9 till 6.5 grader på en vecka! Det kändes som att det hade sjunkit lite för fort.
Trollade runt i ett område med mycket fina "moln" men kontakterna med gäddan skulle dröjja.
Framåt lunch så får jag första kontakten och jag ser att en paravan sakta går bakåt för att sedan tokrusa några sekunder senare, krokarna satt längs ut i käften på gäddan så avkrokningen gick snabbt och lätt.
Efter denna gädda så kom jag in i en kort och intensiv huggperiod, där jag fick tre st gäddor mellan 4-6kg och alla bet väldigt försiktigt så ofta satt endast en krok längst ut i gapet.
Huggperioden avsultades med en bättre gädda som slet sig ca 10 meter från båten efter några fina luftsprång, tippar att den vägde mellan 7-9kg, men som dom andra satt krokade så blir man inte förvånad när den släpper.
Efter denna perioden så lyckades jag inte lura någon mer gädda till hugg tyvär...

Torskfisket med Ulf Stahre är nu ombokat och kommer ske den 24nov, då får vi hoppas på bättre vindar.

/Johan