söndag 30 september 2012

Flötestrolling

Igår gick startskottet på höstens flötestrolling efter gädda. Jag och frallan skickade på några deadbaits som skulle locka storgäddan till hugg.
Det tog tid innan första hugget kom på ett utav frallans spön men tyvär spottade fisken. Men det dröjde inte länge innan en ny fisk klev på och den gången satt fisken kvar. En gädda i 3 kg klassen som frallan drillar hem säkert och vant! Tyvär var detta den enda fisken för dagen.
Vi passade också på att lägga ut några burar så vi har lite livebait till nästa pass.
Skickar med en bild på ett utav betena vi körde med 37cm makrill:)
Nästa helg blir det lite torskfiske med Ulf stahre som skeppare!
/Skitfiske

tisdag 25 september 2012

Fisket i söndags

Jag ställde klockan riktigt tidigt eftersom jag hade en bit att åka denna dagen. Mötte upp Daniel som skulle hänga med och testa på lite pelagiskt vertikalfiske. 
Väl framme vid sjön så hade det inte hunnit ljusna när vi rampat, så man kunde ta det lugnt och sansat och en extra koll på sjökortet innan vi började leta efter dom fina bågarna.
Vi började jakten och letandet och visste att det skulle bli trögt med tanke på lufttrycket. När vi hade kört några timmar och inte hittat ett enda eko så började vi fundera!!???
Men framåt middag dyker dagens första eko upp så jag släpper ner jiggen i ett rasande tempo för att inte missa detta ekot. Så fort jag stannar jiggen så går fisken upp och biter stenhårt. 
Fisken trycker på och jag börjar fundera på storgösen? men väl i håven så var det lite besvikelse då den inte har vikten som jag önskat.
Tyvär så hittade vi inget mer vetttigt denna dagen men sjön är helt klart intressant så vi kommer åka dit igen! 
Nu inväntar vi helgen för mer fiske!
/Skitfiske!

lördag 22 september 2012

Vertikalfiske i störtregn!

Bestämde mig häromdagen för att köra ett pass när vindarna äntligen skulle bli okej. Sagt och gjort jag åkte ut och nötte i regnet, tänkte att det regnar nog bara en stund men f*n så fel jag hade! 
Jag åkte runt och letade ekon på säkra platser, men dagen till ära gick åt till att leta leta och åter leta. 
När jag efter 9 timmar åker in till rampen så regnar det fortfarande och inte ett enda vettigt eko hittades!, Fick nöja mig med ett par juniorer denna dagen. 
Imorgon ska jag iväg till vatten längre bort för att utforska lite. Jag återkommer med rapport! 
/Skitfiske

söndag 9 september 2012

Gösrally

Har varit ute på lite nya vatten för att leta efter den stora gösen, men tyvär har den riktigt stora gösen lyst med sin frånvaro.
Däremot har det varit mycket huggvillig fisk av lite mindre kaliber. Tyvär så har jag inte hittat några bra bågar på lodet och då blir det heller inga megagösar. Jag har också konstaterat att sånna här dagar när det är svårt att hitta bra ekon så hjälper structurescan till något enormt. Efter ett gäng juniorer så dyker ett fint streck upp på skärmen och jag svänger direkt och hittar fisken, släpper jiggen och fisken tar. 4 kg vägde denna och det kändes skönt efter juniorrallyt.
Jag forsätter söka efter drömekot men istället börjar jag släppa på småfisk och juniorrallyt är igång igen=)
Men rätt som det är så kommer det ett fint streck till på skärmen och återigen träffar jag fisken med hjälp av structurescan, fisken tar stenhårt och bjuder på grym fajt trots sin ringa vikt på drygt 5,1- 5,2kg (svårt att väga pga vågor).
Efter denna fisken så började det blåsa upp ganska mycket så det var svårt att stanna på fisken. Med detta passet kan jag summera att jag ännu en gång lärt mig lite nytt, och kommer troligtvis lära mig ännu mer när jag kör nästa tur.
Skitfiske!

måndag 3 september 2012

2 göspass till ända!

Det har blivit 2 dagar till på någon sjö efter gösen. Det första passet var både trevligt och supertrögt....Jag startade riktigt tidigt för att utnyttja dagen till max, och redan vid halv 7-tiden så började fina ekon att visa sig på ekolodet. Fisken stod högt upp i vattnet så det gick fort att få ner jiggen, och redan efter några få släpp så trixar jag en stund med ett bra eko som tillslut väljer att gå tvärt upp mot jiggen och hugga! Efter några härliga rusningar ner mot djupet så ligger en fin gös i håven som vägdes till 5320g och 83cm lång


Bra start! och när denna gösen fått simma ner i djupet igen så börjar jag leta efter fler ekon. Men det dröjer inte länge innan nästa eko dyker upp, och så fortsätter det!
Innan kl 10 hade 5 st gösar över 3.5kg varit uppe och vänt med toppar på 5.3- 4.0- och 3.6kg.
Men efter detta så försvinner alla ekon., jag letar och letar men hittar inga vettiga ekon på hela eftermiddagen. Som tur var så hade jag kanonfiske fram till kl 10 iallfall och fick nöjja mig med detta.

Drog ut på sjön någon dag efter men pga hård blåst så fick det bli en liten skyddad sjö med några fina djuphålor som jag tänkte fiska av.
Men väl på sjön så var det så fruktansvärt mycket skit i vattnet att det inte gick att bedriva något fiske via ekolodet eller structurescan. Det fick helt enkelt bli bottenvertikal efter minigösar, det blev ett gäng jr:er upp till 1kg så inte det bästa pass man bedrivit.
Snart får det nog bli att börja leta betesfisk till flötestrolling efter gädda. Känner ett litet sug efter storgäddan!
Skitfiske!