söndag 30 oktober 2011

Löjfiske

Gjorde några kast idag också. Blev ca 70-80st på 10 minuter.
Inte så många men bra storlek

Gäddfiske (flötestrolling)

Jag och Frallan möttes upp vid rampen vid halv åtta tiden och vädret var bra och det kändes hett.
Snabbt i med båten i plurret och ut mot gäddorna som idag skulle frestas med mörtar.
Frallan hinner knappt få ut sitt andra spö innan det biter i på ytterspöet och upp kommer en fin gädda strax över 6 kg.
Hinner inte änns blinka till innan nästa spö signalera napp och där kommer en gädda runt 5 kg upp. Bra start tänkte vi.
Sen har vi en bra rush under någon timme innan det dör ut och hade då 7 fiskar i båten innan det sätter fart igen efter några timmar.
Framåt eftermiddagen så kör vi in i ett 4 hugg där tre av fiskarna vägde över 6 kilo så det var lite mycket på kontoret ett tag där men allt löste sig galant.
Totalt efter en mycket trevlig dag på sjön i mycket behagligt väder så kunde vi summera 19 gäddor med 7 stycken över sex kilo och endast en gädda under fyra kg men tyvärr så fattades toppfisken men den tar vi nästa gång.
Topp fiskarna stog jag för med 6.8 och 6.7 och det var första gången jag flötestrollade så lite nöjd med dagen är man allt=)
Skitfiske

 Snart dags för ett stenhårt mothugg!

lördag 29 oktober 2011

Flötestrolling idag

Jag och frallan kör flötestrolling efter gädda. Vi har haft en kanonstart med 5 fiskar mellan 5kg-6.05kg. Nu hoppas vi att den stora biter!

fredag 28 oktober 2011

Löj!

Idag hittade jag ett stort Stim med löj så. Ett kast med nätet räckte

fredag 21 oktober 2011

Tethys oil laxcup Vättern 3-4/12

Länk

Vi är nu anmälda och klara till laxcupen. Jag kommer att fiska med Team hindsen, så ifall inte laxen är huggvillig så kommer vi att ha det väldigt trevligt i vilket fall.
Det kommer att bli träningsfiske både i Vättern och nere i simris innan tävlingen går.
/Johan

måndag 17 oktober 2011

Kort göspass

Körde idag några timmar på förmiddagen med ett magert resultat men ändå ok för denna sjön.
 Jag fick ganska fort en liten gös som snabbt kom till båten för att komma loss och få gå åter.
10 min senare så får jag ett hugg till på samma bete, denna gången är det tyngre. Väl inne vid båten så ser jag en kanonfin gös på ca 3,5- 4kg, kort och tjock precis som dom ska vara. Fisken simmade så fint tillbaka i det kalla vattnet.
Tyvär så var det en massa dimma och ganska blåsigt så jag bröt tidigt. Nästa tur blir kanske till helgen!
/Johan

torsdag 13 oktober 2011

Skitvindar!

Dagens fiske går inte till historien...4 juniorer blev resultatet. SMHI och YR visade 4-5m/s men det var tokfel av dom båda! Skulle tippa på närmare 8m/s så fisket var inte lätt, gick bra när man låg med sjön men mot var värre...
Bröt tidigare än jag hade tänkt idag tyvär. Nya tag nästa gång!
/Johan

Hösttrolling idag

Jag kör ett pass efter gös i det härliga höstvädret:) lite blåsigt men det funkar

söndag 2 oktober 2011

Summering simrishamn

Igår var jag på tok för trött för att göra en summering, så istället kommer den nu!
Vi åkte ner så att vi var på plats vid halv 7, fick snabbt i båten och pluttrade utåt i full fart. Dom första 4-5 distanserna var det i stort sett spegelblankt och klarblå himmel. Men så fort vi började sätta spöna så började vinden tillta och då kom också den förbannade dimman! aldrig trevlig med dimma ute på havet...
Men vi körde på och fick stå på helspänn hela tiden. Mötte några båtar då och då, ganska otäckt när sikten är ca 100 meter.
Efter några timmar så smäller det till ordentligt på en dipsy, fisken var tokvild och släppte naturligtvis efter ett par hopp=) I med prylarna igen och körde på en stund innan ett spö på riggen löste, och lax i båten var ett faktum, hela 63cm! Vi nötte på i samma område och det verkade ge resultat, för en lite stund senare högg det på dipsy igen men även denna klev av efter en stunds hoppande och färande fram och tillbaka.
Nästa hugg var även det i samma område, Det roliga i det hela var att det blev ett trippelhugg på riggen där förstaklev av ganska omgående och en 63.a hoppade i båten, Fisk nummer tre var betydligt större (10-12kg) den var totalt tokig! Vi kunde räkna till 6st hopp innan den gick ut i sidled och plockade med sig en paravan och sikta ner mot djupet och släppte....Men det var en helt underbar fajt tills att den släppte! ibland vinner fisken så är det.
Vi kunde summera 6 hugg där vi såg alla 6 fiskar.
/Johan